Bucătăria este una dintre încăperile din casă în care petrecem cel mai mult timp. Este locul unde reailizăm multe activități casnice precum gătitul, servirea mesei, uneori chiar și primirea invitaților. De aceea bucătăria trebuie să fie mereu curată și ordonată.
Fiind o încăpere atât de utilizată, suprafețele și obiectele se murdăresc mult mai repede și mai des decât restul casei. Așadar, ne-am gândit să va prezentăm câteva metode eficiente de curățare a bucătăriei, rapid și ușor.
- Pentru curățarea blatului de bucătărie – vă recomandăm să utilizați apă oxigenată. Aceasta va îndepărta eficient orice urmă de grăsime și va dezinfecta suprafața de lucru.
- Pentru curățarea faianței – puteți utiliza o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu dizolvat în 4 litri de apă. Soluția obținută va curata rapid și eficient faianța dumneavoastră, lăsând-o strălucitoare, curată și igienizată. Puteți utiliza această soluție și pentru curățarea gresiei.
- Pentru curățarea aragazului – puteți utiliza apă cu săpun sau detergent de vase. Dacă murdăria nu este întărită acesta se va curată ușor și rapid. În cazul în care pe suprafața aragazului există pete de grăsime mai vechi puteți utiliza soluții speciale, degresante, pe care le gășiți în magazine.
- Pentru curățarea hotei – în cazul în care aceasta este din oțel, va recomandăm să utilizați ghimbirul. Acesta va dezinfecta și va curata rapid și eficient orice urmă de murdărie. Ghimbirul îl puteți utiliza pentru curățarea și dezinfectarea oricărui obiect din oțel.
- Pentru curățarea mobilei de bucătărie – puteți prepara o soluție naturală din următoarele ingrediente: 250 ml de apă; 125 ml de oțet și 125 ml de votcă. Amestecați bine ingredientele și apoi puneți soluția într-un pulverizator. Pentru un miros mai deosebit și pentru a obține o soluție dezinfectantă și mai puternică, puteți adaugă câteva picături de eucalipt. Urmele de calcar și petele vor fi îndepărtate cu ușurință, lăsând mobila igienizată, curată și împrospătată.
- Pentru curățarea pardoselii – în cazul în care aveți parchet sau podea de lemn, cea mai simplă și eficientă metodă este cu apă și oțet. Această soluție o obțineți amestecând 9 părți de apă cu o parte de oțet, puneți într-o găleată și dați cu mopul. Iar podelele dumneavoastră vor fi igienizate și vor străluci, la propriu.
- Pentru curățarea tacâmurilor și ustensilelor de bucătărie – în funcție de obiectul pe care doriți să îl curățați, există mai multe variante. Dacă doriți că lingurile, furculițele și cuțitele dumneavoastră să arate că noi, luați o jumătate de ceapă, peste care presărați puțină sare și frecați zonele deteriorate. Efectul va fi uimitor! Dacă ustensilele sunt din ceramică, cea mai bună varianta de curățare este o soluție pe care o obțineți amestecând puțin amoniac și detergent. Pentru ustensilele din lemn puteți folosi un amestec de apă călduță cu apă oxigenata. Acestea se vor albi și vor arată ca noi.
- Pentru curățarea vaselor – în funcție de natură petei există, de asemenea, mai multe variante. Dacă doriți să curățați o cratiță sau o tigaie arsă puneți 2 linguri de ulei la încălzit în vasul respectiv, apoi frecați cu un burete până se curată toate resturile. Clătiți, iar după uscare aplicați puțin ulei vegetal pentru a oferi vasului un strat de protecție. Pentru îndepărtarea petelor de negreală de la flacăra aragazului, ketchup-ul este cea mai bună soluție. Aplicați puțin ketchup pe un burete, frecați ușor zona pătată și apoi clătiți cu apă călduță. Veți rămâne surprinși de efectele acestuia!
Dacă doriți să economisiți timp și energie, creați un plan de realizare a curățeniei. Acesta va va ajuta să fiți practici, eficienți și rapizi. Organizați-vă în așa fel încât să va fie comod și să aveți o ordine în realizarea activităților de curățare.În cazul în care nu aveți timpul necesar, noi va punem mereu la dispoziție servicii de curățenie profesională, complete. Fie că este vorba despre curățenie zilnică, periodică, generală sau după o renovare.